Kandil Kebabı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kandil Kebabı
-
Malzemeler
- 750 gram kuşbaşı koyun eti
- 4 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı tuzot
- 3 adet yufka
- Karabiber
- 3 adet patates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
-
Yapılışı
-
Ufak ufak doğranmış koyun eti, margarin, rendelenmiş soğan ile etleri suyunu çekinceye kadar pişirin.
Doğranmış domates, kekik ve kıyılmış maydanoz ilave edin. 1 bardak sıcak su ilave ederek pişirin.
Yufkaları 4'e bölün. Zeytinyağı ile yağlayın. Ortalarına etli harçtan koyup bohça şeklinde katlayın. Uçlarına ve üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
-
Ufak ufak doğranmış koyun eti, margarin, rendelenmiş soğan ile etleri suyunu çekinceye kadar pişirin.