Kandil Kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • 750 gram kuşbaşı koyun eti
    • 4 adet soğan
    • 2 adet domates
    • 2 yemek kaşığı margarin
    • 2 tatlı kaşığı kekik
    • 1 demet maydanoz
    • 1 yemek kaşığı tuzot
    • 3 adet yufka
    • Karabiber
    • 3 adet patates
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 adet yumurta
  • Yapılışı

    1. Ufak ufak doğranmış koyun eti, margarin, rendelenmiş soğan ile etleri suyunu çekinceye kadar pişirin.

      Doğranmış domates, kekik ve kıyılmış maydanoz ilave edin. 1 bardak sıcak su ilave ederek pişirin.

      Yufkaları 4'e bölün. Zeytinyağı ile yağlayın. Ortalarına etli harçtan koyup bohça şeklinde katlayın. Uçlarına ve üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.