Sucuklu Kuru Fasulye tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı kuru fasulye
    • Yarım kangal hindi sucuk
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 2 adet soğan
    • 1 yemek kaşığı tuzot
    • Garnitür için
    • 2 su bardağı pirinç
    • 2 yemek kaşığı susam
    • 2 yemek kaşığı tuzot
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yapılışı

    1. Kuru fasulyeyi ılık suda akşamdan ıslatın. Sabah tuzlu suda hafif haşlayıp süzün.

      Sucuğu 1 cm kalınlığında dilimleyin. Soğanı ince kıyın.Tereyağında pembeleşene dek kavurun.Fasulyeleri üzerine ekleyin.Bir iki karıştırın.Domates ve biber salçasını ekleyip üzerini örtecek kadar sıcak su ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzotu ekleyip servis yapın.

      Pilavı hazırlamak için

      Pirinci tuzlu kaynar suda bekletip yıkayın. Tereyağını tencerede kızdırıp susamı ilave edin. Kavrulunca pirinci ekleyin. Tuzot ve 3 su bardağı kaynar su ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Dinlendirip sucuklu kuru fasulye ile servis yapın.
      Afiyet olsun.