Kolay İskender tarifi
  • Malzemeler

    • 300 gram kıyma
    • 1 adet biftek
    • 2 adet domates
    • 2 adet sivri biber
    • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    • 1 adet ekmek
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 çorba kaşığı tereyağ
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
    • Tuz
    • Karabiber
    • Pul biber
  • Yapılışı

    1. Ekmekleri dilimleyin ve fırın tepsisine dizip kızarttıktan sonra üzerlerine sıvı yağ gezdirin.Yoğurdu çırpıp ekmeklerin üzerine dökün.

      Tavada 1 çorba kaşığı sıvı yağla birlikte kıymayı ve ince ince doğranmış bifteği kavurun. Üzerine baharatları serpip karıştırın.

      İyice kavurduğunuz kıyma ve et karışımını yoğurtlu ekmeklerin üzerine dökün.

      Sivri biberleri ve domatesleri dilimleyerek tabağın yanına koyup süsledikten sonra servis yapın.

      İskenderin üzerini süslemek için tereyağını yakıp etlerin üzerine gezdirin.