Ballı Tart tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 2.5 su bardağı un
    • 1 adet yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 3 çorba kaşığı margarin
    • İçi için
    • 1 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı ceviz içi
    • 3 çorba kaşığı bal
    • 1 su bardağı krema
    • 3 çorba kaşığı vişne suyu
    • Üzeri için
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 çorba kaşığı süt
  • Yapılışı

    1. Hamur için gerekli malzemeleri bir kap içine alın ve yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 20 dakika kadar bekletip dinlendirdikten sonra, hamuru kek kalıbına kenarlarını yükselterek yerleştirin.

      Bir kapta ceviz içi, şeker, krema, bal ve vişne suyunu karıştırın. Tart hamurunun üzerine bu harcı koyun.

      Yumurta sarısını ve sütü karıştırıp üzerine sürün. 200 derecelik fırında 25 dakika süreyle pişirin.