9 Katlı Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Hamur için
    • 2 yumurta
    • 1 kahve fincanı şeker
    • 1 kahve fincanı süt
    • 1 kahve fincanı eritilmiş margarin
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 8 kahve fincanı silme un
    • Krema için
    • 1 kilo süt
    • 2 su bardağı şeker
    • 2 dolu yemek kaşığı un
    • 2 yumurta
    • Yarım paket margarin
    • Kakao
    • Vanilya
    • 250 gram ceviz.
  • Yapılışı

    1. Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak hamur yapılır. Yapılan hamur 9 parçaya ayrılır. Parçalar tek tek yuvarlak şekilde açılır ve tek tek fırında pişirilir.

      Krema hazırlanırken margarin hariç tüm malzeme mikserle iyice çırpılır ve çok katı olmayacak şekılde orta ateşte pişirilir. Krema ateşten alınırken içine margarin konulur ve eritilir. Krema sogutulmak üzere bırakalır. Her hamurun arasına soğuk kreme dökülür ve üst üste dizilir. En üsteki kata da krema dökülür. Ceviz serpilip soğutulur ve servis yapılır.