Etli Pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı pirinç
    • 350 gram kuşbaşı koyun eti
    • 3 yemek kaşığı tereyağ
    • 2 adet havuç
    • ½ kahve fincanı badem
    • Tuz ve karabiber
    • 3-5 dal dereotu ve maydanoz
    • 3 bardak su
  • Yapılışı

    1. Eti, üzerini geçecek kadar su ilavesiyle haşlayın.

      Pirinci kaynar tuzlu suda yarım saat bekletin.

      Bademleri haşlayıp kabuklarını soyun. 1-2 dakika kavurun.

      Havuçları iri rendeleyin. Tereyağını tencerede kızdırın. Pirinci biraz kavurun. Üzerine badem ve havuçları ekleyin.

      Etleri ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, 3 su bardağı et suyunu ilave edip, önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.

      Demlendikten sonra dereotu ile süsleyip servis yapın.