Etli Pilav Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Etli Pilav
-
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 350 gram kuşbaşı koyun eti
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet havuç
- ½ kahve fincanı badem
- Tuz ve karabiber
- 3-5 dal dereotu ve maydanoz
- 3 bardak su
-
Yapılışı
-
Eti, üzerini geçecek kadar su ilavesiyle haşlayın.
Pirinci kaynar tuzlu suda yarım saat bekletin.
Bademleri haşlayıp kabuklarını soyun. 1-2 dakika kavurun.
Havuçları iri rendeleyin. Tereyağını tencerede kızdırın. Pirinci biraz kavurun. Üzerine badem ve havuçları ekleyin.
Etleri ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, 3 su bardağı et suyunu ilave edip, önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.
Demlendikten sonra dereotu ile süsleyip servis yapın.
-
Eti, üzerini geçecek kadar su ilavesiyle haşlayın.