Enginar köftesi tarifi
  • Malzemeler

    • 50 gram kaşar
    • tuz
    • 1 adet limon
    • 2 çorba kaşığı tereyağ
    • karabiber
    • 1.5 su bardağı un
    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı galeta unu
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 6 adet enginar
    • 1 demet maydanoz
    • 1 çay kaşığı yeni bahar
    • 2.5 su bardağı süt
  • Yapılışı

    1. Enginarları soyup kestikten sonra limonlu suda bekletin. Bir kaba 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuz koyup kaynatın. Enginarları kaynar suya atıp haşlayın. Dağılmaya başlamak üzereyken sudan alıp süzün. Enginarları ezip, püre haline getirin. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin. Yarım su bardağı unu ilave edip 2 - 3 dakika kavurun. Sütü ekleyip karıştırın. Beşamel sosa, enginar püresini, 1 adet yumurtayı, rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Karışımı yağladığınız mutfak tezgahının üzerine 1 parmak kalınlığında yayıp soğumaya bırakın. İyice soğuyunca istediğiniz şekilde parçalara ayırın. Kalan yumurtaları geniş bir tabakta hafifçe çırpın. Enginar köftelerini sırasıyla kalan una, yumurtaya ve galeta ununa buladıktan sonra, kızdırılmış yağda iki tarafı da pembeleşinceye kadar kızartın. Delikli bir kepçeyle süzerek servis tabağına alın, limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.