Çanak Köfte tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo kıyma
    • 1 veya 2 adet yumurta
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 demet maydanoz
    • 1-2 dilim bayat ekmek
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kırmızı toz biber
    • İç için
    • 2 veya 3 adet patates
    • 1 bardak süt
    • Tuz
    • Margarin
    • Üzeri için
    • Salçalı su
  • Yapılışı

    1. Köfteyi yoğurup bekletin. Patatesleri haşlayıp, sıcakken kabuklarını soyup ezin.

      Bir tavada margarini eritin. Patatesi, sütü karıştırıp kavurun.

      Köfte harcını ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp ortasını çanak gibi oyun. Patates püresini içine koyup ağzını biraz kapatın. Tepsiye dizip üzerine çıkmayacak kadar salçalı su yapıp dökün.

      Önceden ısıtılmış fırında pişirin.