Eteği Çullu tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı pirinç
    • 2 su bardağı su(tavuk suyu)
    • 1 çay bardağı pişmiş nohut
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • pirinci ıslatmak için su
    • 1kglık bütün tavuk
    • 125 gr.margarin yada tereyağ
    • 3 adet hazır kuru yufka
  • Yapılışı

    1. Pirinci tuzlu sıcak su ile 1 saat dinlendirelim.Pirinci nişastası gidene dek yıkayalım.Tencerede margarini
      eritelim.Pirinci iyice kavuralım.2 bardak sıcak tavuk suyunu ,nohutları ve haşlanmış bütün tavuğu
      pirincin üzerine yerleştirelim.Üzerine tavuk suyunda ıslattığımız yufkaları serelim.Kısık ateşte 10 dk. pişirelim.10 dk dinlendirdikten sonra servis yapalım.

      Bize bu tarifi Aydından yollayan Belgin hanıma teşekkür ederiz.