Turşu Kavurması tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet domates turşusu
    • 30-40 adet fasülye turşusu
    • 2 adet orta boy soğan
    • Yarım çağ bardağı pirinç
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı su
  • Yapılışı

    1. Soğanlar, yemeklik doğranır, yarım bardak yağda kavrulur. turşular, küçük küçük doğranır ve soğana ilave edilir, bir çay bardağı su ve pirinçler ilave edilir. Pirinçler pişinceye kadar, kısık ateşte pişirilir. Pilav, et sotelerin yanında garnitür olarak servis yapabilirsiniz. Pratik ve çok lezzetlidir. Çeşitli turşularla yapılabildiği gibi tek bi çeşit turşuylada yapılabilir.Karedeniz yöresine aittir.. afiyet olsun..:)

      Bize bu tarifi Ankaradan yollayan Zehra hanıma teşekkür ederiz.