İncir Reçeli Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
İncir Reçeli
-
Malzemeler
- 30-40 ham incir
- 7-8 su bardağı şeker
- 1 limon
-
Yapılışı
-
Şekeri tencereye koyunuz.Üzerine iki parmak geçinceye kadar su ilave edip orta hararetli ısıda kouyuca şurup hazırlayınız.İncirleri yıkayıp kabuğunu ince soyunuz.4-5 su bardağı su ilavesi ile yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Suyunu süzüp kıvamlı şurubun içine limon suyu ile beraber katınız. Sulanan şurubu reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız.
Not:incir reçeli çekirdekleri sertleşmemiş incirden yapılır.
-
Şekeri tencereye koyunuz.Üzerine iki parmak geçinceye kadar su ilave edip orta hararetli ısıda kouyuca şurup hazırlayınız.İncirleri yıkayıp kabuğunu ince soyunuz.4-5 su bardağı su ilavesi ile yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Suyunu süzüp kıvamlı şurubun içine limon suyu ile beraber katınız. Sulanan şurubu reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız.