Muzlu Dilim tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg Dilimlenmiş Muz
    • 400 gr.Şeker
    • 3 litre Su
    • 2 adet karanfil
    • Tarçın parçası(1.5cm uzunluğunda)
  • Yapılışı

    1. Muzları soyup çapraz dilimleyin.Çok ince olmamak kaydıyla. Su ve şeker ile ince bir şurup yapın. Muz dilimlerini içine koyun ve karıştırın.

      Muzların tencereye yapışmamasına dikkat ederek ateşin üzerinde tutun.

      Diğer 1,5lt suyu azar azar ekleyin.

      Tencerenin kıyısındaki beyaz köpükleri bir kaşık yardımıyla temizleyin. Tatlının saydam görünmesine dikkat edin. Sonra karanfil ve tarçını ekleyin.

      Muzlar kırmızımsı ve sosu çok koyu olmadığında tatlı hazırdır.