İç Pilavlı Enginar tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet enginar
    • 2 adet kuru soğan
    • 1 demet dereotu
    • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı yenibahar
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay bardağı pirinç
    • 1 çay kaşığı tuz ve şeker
  • Yapılışı

    1. Enginarları limonlu suda haşlayın.Soğuyuncaya kadar bu suda bırakın.Ayrı bir tencerede kıyılmış soğan ve fıstıkları zeytinyağda çevirin. Pirinci ilave ederek kavurun. 1/2 çay bardağı su ilave edin.Tuzuda ekleyip kapağının kapatın.Demlenirken ıslatmış olduğunuz üzümleri , şekeri, yenibaharı ve karabiberi ilave edin.Pilav dinlendikten sonra kıyılmış dereotunu karıştırıp , sudan çıkardığınız enginarların içine doldurun. Arzu edilirse midye dolma malzemesi ile de yapılabilir.