İç Pilavlı Enginar Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
İç Pilavlı Enginar
-
Malzemeler
- 4 adet enginar
- 2 adet kuru soğan
- 1 demet dereotu
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı tuz ve şeker
-
Yapılışı
- Enginarları limonlu suda haşlayın.Soğuyuncaya kadar bu suda bırakın.Ayrı bir tencerede kıyılmış soğan ve fıstıkları zeytinyağda çevirin. Pirinci ilave ederek kavurun. 1/2 çay bardağı su ilave edin.Tuzuda ekleyip kapağının kapatın.Demlenirken ıslatmış olduğunuz üzümleri , şekeri, yenibaharı ve karabiberi ilave edin.Pilav dinlendikten sonra kıyılmış dereotunu karıştırıp , sudan çıkardığınız enginarların içine doldurun. Arzu edilirse midye dolma malzemesi ile de yapılabilir.