İncir Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 12 adet Kuru İncir
    • 100 gram Fındık
    • 100 gram Kaymak
    • 50 gram Şeker
  • Yapılışı

    1. 12 adet kuru inciri önce yıkayın ve 1 su bardağı su ile bir gece önceden bir kapta bekletin. Fındığı blenderda incecik çekin ve şekerle karıştırın. Bu arada incirlerin saplarını çıkarın ve parmağınız yardımıyla ortalarına bastırıp çukurlaştırın.İçini fındık ve şeker karışımıyla doldurun. Açık tarafı üstte olacak şekilde bir kaba dizin. Yarım su bardağı su üzerine döküp tencerenin kapağını da kapatarak kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına 3er tane olacak şekilde yerleştirin üzerine de bir tatlı kaşığı kaymak koyun. Kenarlarını tüm fındık ve iç cevizle üstünü de çekilmiş şam fıstığı ile süsleyerek servis yapın