Elmalı Kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet elma
    • 4 çorba kaşığı toz şeker
    • 1çay bardağı yoğurt
    • 1 paket kabartma tozu
    • 4 su bardağı un
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1/2 paket margarin
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 1avuç fındık yada ceviz içi
  • Yapılışı

    1. Yoğurdu, sıvıyağı, margarini ve kabartma tozunu iyice karıştırıp, alabildiği kadar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerine nemli bir bez koyup 45dakika dinlendirin. Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin ve toz şeker ile birlikte karıştırıp, bir taşım kaynatın. Ateşten alıp ,tarçın ve fındığı ilave edin. Dinlendirdiğiniz hamurdan,ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,avucumuzun içi kadar açın ve yarısına elma harcını koyup, diğer yarısını poğça gibi üzerine kapatın.Yağladığınız fırın tepsisine dizip,üzerleri pembe renk alıncaya kadar fırınlıyalım.Fırından çıkarıp,soğumasına yakın üzerineelediğiniz pudra şekerini serpin. Soğuk olarak servis yapın. AFİYET OLSUN.

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Canan hanıma teşekkür ederiz.