Cilekli Muhallebi tarifi
  • Malzemeler

    • Muhallebi için
    • 1 su bardağı un
    • 4 su bardağı süt
    • 1 su bardağı tozşeker
    • 1 adet yumurta
    • 2 paket vanilya
    • Üzerine:
    • 250 gram çilek
    • Yarım çay bardağı tozşeker
  • Yapılışı

    1. Un, süt, şeker ve çırpılmış yumurtayı bir kapta birleştirerek, mikserle çırpalım. Tencereye aktarıp, sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp, vanilya ekleyelim. Mikserle yarım dakika çırpalım. Isıtılmış kalıba muhallebiyi boşaltalım ve soğutalım. Çilekleri yıkayıp, suyunu süzelim. Tozşeker ekleyerek blendır yardımıyla püre haline getirelim. Damlalar halinde muhallebinin üzerine damlatalım. Buzdolabında 4-5 saat bekletelim. Buzdolabından çıkardığımız tatlıyı dilimleyerek, çilek püresi ile servis yapalım.