Katmer tarifi
  • Malzemeler

    • 2 bardak un
    • 1 bardak sıvı yağ ve margarin karışımı
    • Biraz su ve tuz
    • Servis için
    • Peynir
    • Reçel
    • Bal
    • Pekmez
  • Yapılışı

    1. Un, tuz ve suyla yumuşak bir hamur elde hazırlayıp yarım saat dinlendirelim. Hamurdan iki parça koparıp, pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Aralarını yağlayıp, üst üste koyalım. Bu şekilde 15 dakika buzdolabında bekletelim. Do

      laptan çıkardıktan sonra tekrar yemek tabağı büyüklüğünde açalım. Yağ sürüp, bohça şeklinde kapatalım. Tekrar merdaneyle yemek tabağı büyüklüğünde açıp yapışmaz tavada arkalı önlü kızartalım. Tüm hamura aynı işlemi uygulayalım.

      Katmeri, arzuya göre peynir, reçel, bal veya pekmezle birlikte servis yapabilirsiniz.