Çikolatalı sufle tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram rendelenmiş çikolata
    • 150 gram tereyağı
    • 3 adet yumurta
    • 1/3 su bardağı toz şeker
  • Yapılışı

    1. Çikolata ve tereyağını aynı kap içinde kısık ateşte eritelim. Yumurtaların sarılarını ve aklarını birbirinden ayıralım. Sarıları 2 çorba kaşığı toz şekerle birlikte çırpalım. Yumurta aklarını bir tutam tuz ilave ettikten sonra kar gibi olana dek çırpalım. İyice kabardıktan sonra kalan şekeri ekleyelim. 1-2 dakika daha çırptıktan sonra çırpma işlemini bırakalım. Yumurta sarılarını, eritilmiş çikolatalı karışıma ekleyelim. İyice karıştıralım. Yumurta aklarını da yavaş yavaş ve tahta kaşıkla 8 hareketi yaparak ekledikten sonra karışımı hafifçe yağlanmış sufle kaplarına yarı yarıya dolduralım. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika pişirelim. Fırından çıkarır çıkarmaz yanında krema ve pudra şekeriyle birlikte servis yapalım.