Taze fasulye tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram taze fasulye
    • 1 adet soğan
    • 1.5 su bardagı su
    • 1 çorba kaşığı Tereyağ
    • Zeytinyağ
    • Tuz
    • 2-3 küp şeker
    • 3-4 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 2-3 domates rendesi
  • Yapılışı

    1. Tencerinin içine öncelikle yemeklik doğradığınız soğanları yerleştirin.Göz kararı tencerenin tabanını kaplıyacak kadar zeytinyağı dökün.

      Yıkayıp kılçıklarını çıkartıp kestiğiniz fasülyelerinizi yerlşetirin.Üzerine tuzunu sarımsakları salçayı küp şekerini ve domates rendesini ve tereyağını ilave edin.

      Fasülyelerin dibine yepışmaması için biraz su da eklemeniz gerekecektir.Arada kontrol ederek su miktarını ayarlayın.Afiyet olsun.

      Not:Dilerseniz içine patates dilimleri de atarsanız yemeğiniz daha değişik olacaktır.