Gurnik tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg Ispanak
    • 2 orta boy kuru soğan
    • 2 yumurta
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay fincanı bulgur
    • 1 yemek kaşığı kuru nane
    • 250 gram çökelek
    • 1 kg buğday unu
    • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Ispanaklar tuzla ovularak, içine küçük küçük doğranmış kuru soğan, yumurta, önceden ıslatılmış bulgur, nane ve ulaşık (ekşimik, lor) iâve edilerek iyice harmanlanır.
      Başka bir yerde, buğday ununa ılık su ve tuz ilâve edilerek bulamaç haline gelene kadar karıştırılır.
      Un ve sudan elde edilen karışımın yarısı sıvı yağ ile önceden yağlanmış tepsiye dökülür, diğer yarısı da araya konan ıspanaklı karışımın üzerine dökülür ve kızgın fırında yarım saat pişirilir.