Kaşık Helvası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı un
    • 1 avuç soyulmuş badem
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 2 çay fincanı su
  • Yapılışı

    1. Sıvı yağ tencerede hafif kızdırıldıktan sonra, içine yavaş yavaş karıştırılarak un ilâve edilir. Ardından bademler de katılır ve 10 dakika hafif ateşte
      kavrulur.
      Başka bir yerde şeker ve su karıştırılarak şerbet yapılır.
      Sıcak şerbet, kavrulmuş helvanın içine yine yavaş yavaş karıştırılarak ilâve edilir ve hafif ateşte bir - iki dakika pişirilir. Hafif soğuduktan sonra helvanın üstü bir kaşık yardımı ile düz hale getirilir
      ve yine ıslatılmış bir kaşıkla helvadan alınıp şekil verilerek bir tepsiye dökülür.