İzmir köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram kıyma
    • 1 adet soğan suyu
    • 1 adet yumurta
    • 5 dilim bayat ekmek içi
    • Maydanoz
    • Karabiber
    • Kimyon
    • Tuz
    • Salçası için
    • 2 çorba kaşığı domates salçası
    • 1 adet soğan
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çay bardağı su
    • Garnitürü için
    • 1 adet sivri biber
    • 3 adet patates
  • Yapılışı

    1. Garnitürü için patatesler büyük dilimler halinde kesilip kızartılır.

      Köfte için bir soğanı robotta çekip el yardımıyla suyu süzülür. Kıyma derin bir kaba alınır içine ıslak ekmekler, yumurta ,maydanoz, baharat ilave edilerek yoğurulur.

      İstediğimiz şekli vererek pişirilir.

      Sosu için yağın içine domates salçası, kıyılmış soğan kavurulduktan sonra suyla birlikte pişirilir.

      Kızaran köftelerin içine patates ve biberleri de ilave edip sosu dökülerek pişmeye bırakılır.