Portakallı revani tarifi
  • Malzemeler

    • 1 orta boy portakal
    • (kabugun rendesi ve suyu)
    • 1 su bardağı irmik
    • 3 yumurta
    • 1.5 su bardağı un
    • 1 paket vanilya şekeri
    • 1 su bardağı şeker
    • yarım paket kabartmatozu
    • üzeri için
    • parçalanmış fındık
    • şerbeti için
    • 3 su bardağı şeker
    • 3 su bardağı su
    • 3 damla limon suyu
  • Yapılışı

    1. Öncelikle ortaboy büyüklüğündeki fırın tepsisini yağla daha sonra un,irmik,kabatma tozunu ve portakalkabugunu bir kabun icinde harmanla yumurtayi önce yüksek ayrli mikserle cirp köpügüncüye kadar daha sonra seker ve vanlya sekerini ekle ve devam cirp iyiyce daha sonra portakalsuyunu ekleyip karistir harmanida bir telile karistir cirpma yoksa yumurta karisimi söner önceden isistilmie firinda 160 dercede yaklasik 45dak. pisir sebetini dök findık ile süsleyin.

      Bize bu tarifi Almanyadan yollayan Gulcan hanima tessekkur ederiz.