İç pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı pirinç
    • 50 gram ciğer
    • 1 adet domates
    • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
    • 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1 çay kaşığı şeker
    • 1/2 demet dereotu
    • Karabiber
    • Yenibahar
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Öncelikle ciğeri tereyağında iyice kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra üzerine ince dereotu kıyıp ekliyoruz.

      Ayrı bir tencerede dolma fıstığını yağsız şekilde kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra tereyağı ve zeytinyağı ekliyoruz.

      Islatılmış pirinçleri de üzerine döküyoruz ve baharatları da katıyoruz.

      Daha sonra pişmeye yakın 1 adet domatesi doğrayıp pilava ek ediyoruz ve sıcak su katarak pişmeye bırakıyoruz.

      Pilav pişince kavrulan ciğerleri pilava katarak servis ediyoruz.