Bulgur Çöreği tarifi
  • Malzemeler

    • 2 bardak bulgur
    • 2-3 baş soğan
    • 250gram Kıyma
    • 1 yemek kaşığı kekik
    • 1 kahve kaşığı karabiber
    • kaldırdığı kadar un
    • tuz
    • bir fincan sıvı yağ
    • Sos için
    • Birkaç diş sarımsak
    • Biraz sirke
  • Yapılışı

    1. Bulgur, küçük küçük doğranmış soğan, kıyma biraz suda on-onbeş dakika kadar kaynatılır.

      Suyu süzüldükten sonra içine tuz, nane, kekik, karabiber ve un katılıp yoğrulur.

      Bu karışımdan küçük parçalar alınarak
      istenen şekil verilir ve kızgın yağda kızartılır.

      Soğuyunca üzerine başka bir yerde hazırlanmış sirkeli sarımsak sosu dökülür.