Pilaki tarifi
  • Malzemeler

    • 2 çay fincaı kuru fasülye
    • 2 orta boy soğan
    • 1 orta boy havuç
    • 1.5 çay fincanı zeytinyağı
    • 7-8 diş sarımsak
    • 1 küçük demet maydanoz
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 1 kahve kaşığı kırmızı biber
    • 1 kahve kaşığı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. Fasulyeleri akşamdan ya da 5-6 saat önce ılık su da ıslatın.Süzdükten sonra üzerini üç dört parmak aşacak kadar su ile orta boy bir tencere de pişirin.Suyla birlikte muhafaza edin.

      Soğanları incecik doğrayın.Havucu yıkayıp kazıyarak ince yuvarlak dilimler yapın.

      Orta boy bir tencere de 1.5 çay bardağı zeytinyağ ile soğan ve havucu hafifçe kavurun.

      Domates ezmesini biraz suyla sulandırarak ilave edin.Tuz toz şeker kırmızı biber soyulmuş diş sarımsak ve haşlanmış fasulye suyunu katın.Orta ısıda pişirin.

      Sıcakken yayvan bir kaba boşaltın.Soğuyup üstü kaymak tutunca maydanoz ile süsleyin.