Künefe tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram tel kadayıf
    • 250 gram tuzsuz dil peyniri
    • 1 paket tereyağ
    • 4 su bardağı toz şeker
    • 5 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Kadayıfı genişçe bir tepsiye koyun. Erittiğiniz tereyağını altüst ederek yağın her yere eşit miktarda yayılmasını sağlayın.

      Kadayıfın yarısını tepsiye alıp üzerine rendelediğiniz ya da küçük küçük doğradığınız dil peynirlerini koyun.

      Kalan kadayıfı da üzerine yayın. Kadayıfları bastırarak yerleştirin.

      Orta hararetli fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar kızartın.

      Şerbeti hazırlamak için şekeri suya ilave edip bir iki taşım kaynatın.

      Şerbeti kadayıfın üzerine dökerek iyice ıslanıp içine çekmesini bekleyin.

      Sıcakken servis yapın.