Sütlü patlıcan tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg patlıcan
    • 2 adet soğan
    • 1 baş sarımsak
    • 1 kahve fincanı orkide sıvı yağ
    • 1 adet kırmızı biber
    • 1 adet sivri biber
    • 1 kase tane mısır
    • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
    • Yarım demet maydanoz
    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı süt
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kekik
    • Kırmızı biber
  • Yapılışı

    1. Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu limonlu suda bir saat bekletelim. Yıkayıp, sıkalım, yuvarlak dilimler halinde keselim, fırın tepsisini yağlayalım.

      Soğan ve sarımsağı sıvı yağda kavuralım. Tane mısır, küçük doğranmış kırmızı ve sivri biberi koyup, 1-2 kez çevirelim ve ateşten alalım. İçine tuz ve kekik ekleyip karıştıralım.

      Yağlanmış tepsiye bir sıra patlıcan dizelim. Hazırlanan soğanlı harcı üzerine yayalım ve tekrar patlıcanla kapatalım.

      Yumurta, süt ve karabiberi çırpalım. Patlıcanların üzerine gezdirelim. Üzerini folyo ile kapatalım.

      Önceden 180 derece sıcaklığa ayarladığımız fırında 35 dakika pişirelim. Folyoyu çıkarıp, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Beş dakika daha pişirip kıyılmış maydanozla servis yapalım.