Asma yaprağında barbunya Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Asma yaprağında barbunya
-
Malzemeler
- 1 kg balık (4 adet)
- 8 Asma Yaprağı
- 1 adet limon
- Sosu için
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 10-15 sap kıyılmış maydanoz
- 10-15 sap kıyılmış dereotu
- Tuz
- Karabiber
-
Yapılışı
-
Temizlenmiş barbunyaları yıkayıp kurulayınız.
Sos malzemelerinin hepsini karıştırınız. Hazırladığınız karışımı hafif çukur bir tabağa koyup, balıkların her iki tarafını sırasıyla bu karışıma bulayınız.
Tabağın üstünü örtüp balıkları 1 saat kadar bekletiniz.
Sonra balıkları 2'şer asma yaprağına sarınız ve camdan bir fırın tepsisine yerleştiriniz. Kalan sosu balıkların üstüne sürünüz.
Cam tepsiyi, 200º ısıtılmış fırına koyarak, 5 dakika bir tarafını daha sonra 5 dakika öbür tarafını pişiriniz.
Servis yaparken, limonlu 4'e bölerek servis tabağında balığın yanına ilave ediniz.Afiyet olsun.
-
Temizlenmiş barbunyaları yıkayıp kurulayınız.