Asma yaprağında barbunya Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Asma yaprağında barbunya tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg balık (4 adet)
    • 8 Asma Yaprağı
    • 1 adet limon
    • Sosu için
    • 2 yemek kaşığı limon suyu
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
    • 10-15 sap kıyılmış maydanoz
    • 10-15 sap kıyılmış dereotu
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Temizlenmiş barbunyaları yıkayıp kurulayınız.

      Sos malzemelerinin hepsini karıştırınız. Hazırladığınız karışımı hafif çukur bir tabağa koyup, balıkların her iki tarafını sırasıyla bu karışıma bulayınız.

      Tabağın üstünü örtüp balıkları 1 saat kadar bekletiniz.

      Sonra balıkları 2'şer asma yaprağına sarınız ve camdan bir fırın tepsisine yerleştiriniz. Kalan sosu balıkların üstüne sürünüz.

      Cam tepsiyi, 200º ısıtılmış fırına koyarak, 5 dakika bir tarafını daha sonra 5 dakika öbür tarafını pişiriniz.
      Servis yaparken, limonlu 4'e bölerek servis tabağında balığın yanına ilave ediniz.Afiyet olsun.