Buğulama Balık Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Buğulama Balık
-
Malzemeler
- 1 Kg Balık
- 1 çay bardağı ZeytinYağ
- 1 adet Limon
- 1 çay bardağı Su
- 1 demet maydanoz
- Tuz
-
Yapılışı
-
Temizlenmiş balıklar düz bir tencerenin dibine sıralanır. Üzerlerine zeytinyağ, tuz ve su konur. İnce ince doğranmış maydanozlar serpilir. Hepsinin üstüne ince ince dilimlenmiş maydanoz konur.
Tencerenin kapağı kapatılıp 10-15 dakika kadar pişirilir. Buğulama Uskumru, Tekir, Hamsi ya da Sardalya balıklarından yapılabilir.
Afiyet olsun......
Bize bu tarifi Bursadan yollayan Gülbahar hanıma teşşekkür ederiz.
-
Temizlenmiş balıklar düz bir tencerenin dibine sıralanır. Üzerlerine zeytinyağ, tuz ve su konur. İnce ince doğranmış maydanozlar serpilir. Hepsinin üstüne ince ince dilimlenmiş maydanoz konur.