Fırında balık Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Fırında balık
-
Malzemeler
- 1 kg Balık
- 1.5 kahve fincanı zeytinYağ
- 1 adet limon
- 2 orta boy kuru soğan
- 3 orta boy domates
- 3 diş sarımsak
- 1 bardak su
- 1 demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
-
Yapılışı
-
Pulları kazınmış, içi temizlenmiş balıklar 2 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilir ve fırın tepsisine sıralanır.
Tavaya, ince yarım ay şeklinde kesilmiş soğanlar konularak, yarım fincan zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir. Üstüne küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir. 5 dakika kadar kavrulduktan sonra üzerine su, sarımsak, karabiber, tuz, yarım limonun suyu ve kalan 1 fincan zeytinyağ konularak 15-20 dakika kadar daha pişirilir.
Bu karışım, tepsideki balıkların üstüne ilave edilir. Üstüne ince kıyılmış maydanoz ve ince ince kesilmiş yarım limon dilimleri yerleştirilir ve kızgın fırında 25-30 dakika pişirilir.
Soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
-
Pulları kazınmış, içi temizlenmiş balıklar 2 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilir ve fırın tepsisine sıralanır.