Balık köftesi tarifi
  • Malzemeler

    • 2 Palamut ya da 1 Torik Balığı
    • 2 adet Kuru Soğan
    • 2 dilim bayat Ekmek içi
    • 3 adet Yumurta
    • 10 sap Maydanoz
    • 2 fincan Yağ
    • 1 çay bardağı Un
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Temizlenmiş balıklar 1 adet soğanla birlikte haşlanır.

      Balıklar sudan alınıp, etleri ayıklanır. Buna ıslatılıp, suyu sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş 1 adet soğan, ince kıyılmış maydanoz, 1 yumurta, tuz ve karabiber eklenerek, yoğrulur. Yuvarlak köfteler halinde şekillendirilir.

      Yuvarlak koöfteler önce una sonra da çırpılımış iki adet yumurtaya bulanır. Sonra tavada kızartılır.

      Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.