Mariniyer usülü balık Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Mariniyer usülü balık tarifi
  • Malzemeler

    • 1 Kg Beyaz etli balık
    • 2.5 bardak Su
    • 1 adet Soğan
    • Maydanoz ya da Dereotu
    • Tuz
    • Sos için
    • 1 + çeyrek su bardağı Balık Suyu
    • 1/3 kahve fincanı Zeytinyağ
    • 1 yemek kaşığı silme Un
    • Tuz
    • Kırmızıbiber
    • Süslemek için
    • 1 adet Kuru Soğan
    • 4-5 diş Sarımsak
    • Maydanoz
    • Dereotu
    • Limon
  • Yapılışı

    1. Balık Sosu için; bir tavaya zeytinyağ ve unu koyarak hafifçe kavurun. Buna balık suyunu, tuz ve biberi ilave edip, boza kıvamına gelinceye kadar pişirmeli, sonra ateşten almalı.

      Bir tencereye 1 Kg temizlenmiş beyaz etli balık, 2,5 bardak su, 1 soğan, maydanoz ya da dereotu, tuz konularak yarım saat kadar kaynatılır (köpükler kepçe ile alınır).

      Pişirilen balıkların deri ve kılçıkları alınır. Servis tabağının ortasına konularak soğan, ince ince kıyılmış sarımsak, hazırladığımız balık sosu, limon, maydanoz ve dereotu ile süslenir.

      Servis soğuk olarak yapılır. (Levrek, Kefal, Mercan, İskorpit, Kırlangıç gibi balıklardan yapılabilir). Afiyet olsun.