Yoğurtlu mantı makarna Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Yoğurtlu mantı makarna
-
Malzemeler
- 1 paket Boncuk Makarna
- 300 gram Kıyma
- 1 tane kuru soğan
- Yarım kg Yoğurt
- 1 yemek kaşığı Sıvı Yağ
- 2 yemek kaşığı Tereyağ
- 1 yemek kaşığı Salça
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
-
Yapılışı
-
Soğanı incecik kıyın. Tencereye bir kaşık tereyağ koyarak soğanı öldürün.
Kıymayı ekleyip, hafifçe kavurun. Karabiber serpin. Üzerine 7-8 bardak sıcak su koyun. Tuzunu ve bir kaşık sıvı yağ koyup, kaynayınca makarnaları boşaltın.
Karıştırarak makarnalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse sıcak su tekrar ekleyebilirsiniz. Suyunu süzmeyin. Pilav gibi demlenmesini sağlayın.
Diğer tarafta, sarımsakları ezerek yoğurtla karıştırın. Kalan tereyağı eritip pul biber ve isterseniz bir kaşık salça ile karıştırıp bir sos yapın. Servis tabaklarına önce makarna, üzerine sarımsaklı yoğurt ve daha sonra da tereyağlı sosla süsleyerek ikram edin.
Servis yaparken üzerine isteğe bağlı sumak da ekleyebilirsiniz. Hafif mayhoş bir tat verir. Afiyet olsun.
-
Soğanı incecik kıyın. Tencereye bir kaşık tereyağ koyarak soğanı öldürün.