Tel kadayıflı Börek tarifi
  • Malzemeler

    • 6 kişi için
    • 250 gram Tel Kadayıf
    • 350 gram Taze Kaşar
    • 2 su bardağı Süt
    • 2 adet Yumurta
    • 5-6 parça ceviz büyüklüğünde margarin
  • Yapılışı

    1. Tel kadayıfın yarısını bir borcam fırın tepsisine altını yağlayarak yayın. Üzerine ince dilimler halinde kesilmiş kaşar peynirini dizin. Kalan tel kadayıf ile peynirin üstünü kapatın.

      2 bardak süt ile yumurtaları çırpın ve hazırlanan böreğin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin.

      Fırına sürmeden önce üzerine 5-6 parça ceviz büyüklüğünde margarin parçaları koyup fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun......


      Bize bu tarifi Bursadan yollayan Gülbahar hanıma teşşekkür ederiz.