Uskumru Dolması tarifi
  • Malzemeler

    • 6 tane ortaboy Uskumru
    • 4 yemek kaşığı ZeytinYağ
    • 1 kahve kaşığı Yeni Bahar
    • ½ kahve kaşığı Tarçın
    • 1 demet Dereotu
    • 1 paket Kuş Üzümü
    • 100 gram dövülmüş Ceviz
    • 1 paket Çam (dolma) Fıstığı
    • 2 adet Kesme Şeker
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Uskumruları temizleyerek iyice yıkayınız. Boyuna keserek sivri bir bıçakla içindeki kılçıkları tamamıyla ayıklayınız. Küçük bir kaşık ya da spatula ile derisini kazıyarak bir kenara koyunuz.

      Harcı için, bir tavaya zeytinyağ koyarak çentilmiş soğanı hafif ateşte çam fıstığı ile hafifçe pembeleşene kadar çevirin. Daha sonra üstüne yenibahar, kuş üzümü, kazınmış balık derisi 2 parça kesme şekeri ve tarçını, tuzu, karabiberi ekleyiniz. Ateşte 5 dakika kadar karıştırmaya devam ediniz. Harcı ateşten alarak üzerine ince ince doğranmış dereotu ve dövülmüş ceviz ekleyiniz.

      Kenara koyduğunuz balıkların içine bu harcı doldurunuz. Borcam tepsiyi yağlayıp, içine sıralayarak 220 derecede 15 dakika pişiriniz. Soğuk Servis yapılır. Afiyet olsun.