Tavuklu Kanepeler tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram tavuk but eti (biftek şeklinde)
    • 300 gram Macar salamı
    • Tost ekmeği
    • Ketçap
    • Tereyağ
    • 6 kaşık mayonez
    • 2 diş sarımsak
  • Yapılışı

    1. Tavukları tuzlayıp, teflon tavada az bir tereyağı ile iki yüzünü kızartın.

      Sonra minik minik kıyın. Salamı da pişirmeden minik minik kıyın. Sarmısakları dövüp mayonezle birlikte hepsini karıştırın.

      Tost ekmeklerini kalıplarla kesin (bardakla da olabilir). Bir yüzüne tereyağ, bir yüzüne ketçap sürün. Arasına hazırladığımız içlerden birer kaşık koyun.

      Ortalarına kürdana bir dilim domates ve yeşil biber
      takın. Kanepeleriniz hazır.