Tavuk Döner tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram kemiksiz tavuk göğsü
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 3 yemek kaşığı salça
    • 3 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 ufak boy soğan
    • 1 tutam tuz
    • 1 tutam kimyon
    • 1 tutam karabiber
    • 1 tutam tuzot
    • Yarım demetten az maydanoz
  • Yapılışı

    1. Etleri bonfile seklinde çok ince olmayacak şekilde döv. Etler genelde 4 parça olur 1 parçasını ayır. kalan 3 parçayı salça yoğurt ve zeytinyağıyla birlikte sosla.

      Kalan tek parçayı soğan, maydanoz ve baharatlarla birlikte rondodan geçirelim. 1 parça etin üzerine kıymanın yarısını ekleyelim üzerini diğer etle kapatalım kalan kıymayıda koyalım diğer etide kapatalım önce streç filme sonrada alüminyum folyoya sarıp buzlukta donduralım.

      Buzluktan çıkardıktan sonra ince dilimler halinde kesip teflonda ızgara şeklinde pişirelim. gerçekten çok güzel oluyor.