Kabaklı Börek tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet kabak
    • 6 adet yufka
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı yoğurt
    • Yarım su bardağı orkide erimiş margarin
    • Yarım su bardağı orkide sıvıyağı
    • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • 1 demet dereotu
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Kabakları rendeleyip, suyunu sıkalım. 2 adet yumurta, ince kıyılmış dereotu, 1 su bardağı yoğurt, tuz, karabiber ve yağları ekleyip, karıştıralım.

      Tepsiye 1 adet yufkayı yayalım. Üzerine kabaklı harçtan serpelim. Tekrar yufka serelim. Kabaklı harçtan yayalım. Aynı işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayalım.

      En üste serdiğimiz yufkanın üzerine 1 su bardağı sütle çırpılmış 1 adet yumurta karışımını sürelim.

      Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Fırından almadan 10 dakika önce tepsiyi fırından alıp kaşar peyniri serpelim. Tekrar fırına verip kızarana dek pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım.