Tavuklu ekmek tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım tavuk göğsü
    • Tuz ve karabiber
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 2 çorba kaşığı mayonez
    • 4 diş sarımsak
    • 2 dilim tost ekmeği
    • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Yapılışı

    1. Yarım tavuk göğsünü haşlayıp, küçük küçük doğrayın. Tuz ve karabiber ekleyin. 1 su bardağı yoğurt ve 2 çorba kaşığı mayonezi 4 diş dövülmüş sarımsakla karıştırın. Servis tabağına 2 dilim tost ekmeğini dizin. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. Haşlanmış tavuk göğsünden koyun. 2 dilim tost ekmeğini, diğer ekmeklerin üzerine kapatın. Artan yoğurtlu harçtan sürün. 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanozla ekmeklerin üzerini süsleyin. Buzdolabına koyup, 2 saat bekletin.