Tavuklu bamya tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg bamya
    • 6 adet piliç kalça şiş
    • 3 adet domates
    • 2 orta boy soğan
    • 2 adet yeşil biber
    • 3 çorba kaşığı orkide margarin
    • 1 adet limon
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Bamyayı iyice yıkayalım. Kuruduktan sonra külah kısmını kesip ayıklayalım. Tuz ve limon suyuyla harmanlayıp bekletelim. Tencereye margarini koyup eritelim. Küp şeklinde doğranmış soğanı hafifçe kavurup tavuğu ilave edelim. Üzerine yarım su bardağı su ekleyip, 15-20 dakika pişirelim. Kabuğu soyulup küp şeklinde doğranmış domatesin yarısını tavuğun üzerine dizelim. Üzerine bamyanın yaısını koyalım. Tekrar domates ve bamya dizelim. En üstüne ince doğranmış yeşil biber koyalım. Limon suyu, tuz ve 1 su bardağı su koyarak 20-25 dakika taeuk ve bamya yumuşayana kadar pişirelim. Daha sonra servis yapalım.