Kırmızı Erikli Tart tarifi
  • Malzemeler

    • - 8 çorba kş un
    • - 4 çorba kş toz şeker
    • - 3 çorba kş tereyağ
    • - 1 çay bardağı yoğurt
    • - 1 adet yumurta
    • - 1 adet kabartma tozu
    • Üzeri için
    • - ½ kg kırmızı erik
    • - ½ su bardağı toz şeker
  • Yapılışı

    1. Erikleri bölüp çekirdeğini çıkarıyoruz. Hamur için un, yoğurt, şeker, yağ ve kabartma tozuyla, yumurta karıştırılıyor. Yağ yumuşaksa daha fazla un konulabilir. Üzeri için hamurdan biraz alıyoruz. Yağlanan tepsiye hamuru yayıyoruz. Meyveleri üzerine seriyoruz. Aralarına un koyuyoruz. Şekerini üzerine döküyoruz. Ayırdığımız hamuru üzerine süsleyerek yayabiliriz. Sıcak fırında pişiriyoruz.