Domates dolması tarifi
  • Malzemeler

    • 8 adet iri domates
    • 1 adet orta boy soğan
    • 200 gram kıyma
    • Yarım su bardağı orkide sıvıyağı
    • 1 adet orta boy havuç
    • Yarım çay bardağı pirinç
    • Tuz ve karabiber
    • Dolma baharatı veya kimyon
    • 3-4 adet sivri biber
    • Yarım demet maydanoz
    • Yarım su bardağı su
    • 1 çorba kaşığı salça
  • Yapılışı

    1. Domateslerin kapak kısımlarını kesip içlerini bıçakla oyalım. 4 domatesin iç kısımlarını kullanmak için ayıralım. Soğanı doğrayıp kıyma ile birlikte sıvı yağda kavuralım. Kıymanın rengi değişince üzerine rendelenmiş havucu ekleyelim. 3 dakika daha kavurup yıkanmış pirinci ekleyelim ve 2 dakika daha kavuralım. Tuzunu ve baharatlarını ayarlayalım.

      Ayırdığımız domatesin iç kısımlarını küçük doğrayalım ve yine küçük doğradığımız sivri biberle birlikte kıymalı karışıma ekleyelim.

      İnce doğranmış maydanozu da ilave edip biraz daha kavuralım. Yarım su bardağı su katıp, suyunu çekene dek pişirelim.

      Malzemeyi, içi oyulmuş domateslere pay edelim. Dolmaların kapaklarını kapatıp, tencereye dizelim. Salçayı biraz suyla inceltip, ilave edelim. Ağır ateşte pişirip tenceredeki sosu ile sıcak servis yapalım.