Sıkma
-
Malzemeler
- 4 dilim bayat ekmek
- 4 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- İçi için
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 çorba kaşığı beyaz peynir
- 1 su bardağı lor peynir
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Maydanoz
- Kırmızı biber
- Kekik
- Kimyon
- Tuz
-
Yapılışı
-
Islatılmış beyaz ekmekleri derin bir kaseye alıyoruz.Üstüne un ve bir miktar su koyarak hamuru kıvama getirinceye kadar yoğuruyoruz.
Hamuru küçük bezeler yapıp temiz bir havlunun içine kurumaması için dinlendiriyoruz.Sonra peynirlerimizi bir kaba alıp içine kuru soğan ve maydanozları kıyıp, domatesleri de küp şeklinde doğrayarak ekliyoruz.
Kekik kara biber, kimyon ve tuz da ilave ederek karıştırıyoruz. Ayırdığımız bezeleri tabak büyüklüğünde açıp yağsız tava da pişiriyoruz.
Pişirdiğimiz hamurun içine tereyağı sürerek karışımdan bolca koyarak sarıyoruz ve servis etmeye hazırdır.
-
Islatılmış beyaz ekmekleri derin bir kaseye alıyoruz.Üstüne un ve bir miktar su koyarak hamuru kıvama getirinceye kadar yoğuruyoruz.