İskender döneri tarifi
  • Malzemeler

    • 6 parça biftek
    • 100 gram Kıyma
    • 1 adet küçük soğan
    • Küçük doğranmış pide veya ekmek
    • 2 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 su bardağı sıcak su
    • 4 çorba kaşığı tereyağ
  • Yapılışı

    1. Ekmek içlerini fırına koyuyoruz. İnce kıyılmış soğan ve kıymayı iyice karıştırıyoruz.

      İnce dövülmüş et üzerine hazırladığımız kıymayı koyuyoruz. Bu işlemi 5 kere daha tekrar edip bunu deep freeze kaldırıyoruz. (Donana kadar)

      Buzluktan çıkardıktan sonra ince ince dilimliyoruz. Tencereye koyuyoruz. (Yağ koymadan) Kızartıyoruz.

      Tuz ve baharatları koyuyoruz. Bir servis tabağına fırından çıkarttığımız pideleri koyup, üzerine dönerimizi sonra da sosumuzu ve kızdırdığımız tereyağını koyuyoruz.

      Tabağımızın yanına da yoğurdumuzu koyuyoruz.

      Sosun Yapılışı:
      Salça, su ve tereyağı (isteğe bağlı)'nı bir taşım kaynatıyoruz.