Fırında piliç tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet piliç göğsü
    • 1 adet piliç butu
    • 1 çay bardağı un
    • 2 yumurta
    • 1 kahve fincanı sıvı yağ
    • Yarım demet nane
    • Yarım demet dereotu
    • Yarım demet maydanoz
    • 5 adet taze soğan
    • 2 çorba kaşığı kaşar peyniri
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kırmızı biber
    • Kekik
  • Yapılışı

    1. Ön hazırlık olarak piliç etlerini haşlayıp kemiklerinden ayırıp, didikleyelim.

      İçine yumurta, un, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, nane, dereotu, tuz, kara biber, kırmızı biber, kekik, sıvı yağ koyup iyice karıştıralım.

      Tepsiyi yağlayıp bu karışımı dökelim. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

      Fırından çıkınca kaşar rendesi serpelim. Haşlanmış bezelyelerle süsleyerek, bıçakla kesip servis yapalım.