Zeytinyağlı mezgit sarma Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Zeytinyağlı mezgit sarma
-
Malzemeler
- 2 adet mezgit balığı filetosu
- 150 gram yaprak
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çorba kaşığı kıyılmış nane, maydanoz, dereotu
- Karabiber ve tuz
-
Yapılışı
-
Balığı kaynar suda biraz haşlayalım. Küçük parçalara ayıralım. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edelim. Pirinci ekleyip hafifçe kavuralım. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavuralım. Dereotu, nane, maydanoz, karabiber, tuzu da katalım.
Yaprağı yumurtalık gibi çukur bir kabın içine yerleştirelim. Hazırladığımız balıklı harçtan bir miktarı yaprağın ortasına koyalım. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi saralım. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayalım. Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirelim.
Yarım su bardağı su ilave ederek, kısık ateşte 15 dakika pişirelim. Daha sonra servis yapalım.
-
Balığı kaynar suda biraz haşlayalım. Küçük parçalara ayıralım. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edelim. Pirinci ekleyip hafifçe kavuralım. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavuralım. Dereotu, nane, maydanoz, karabiber, tuzu da katalım.