Kremkaramel tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı süt
    • 4 adet yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • Yarım paket vanilya
    • Karamel için
    • 2 çorba kaşığı şeker
    • 1 çay bardağı şeker
    • 1 çay bardağı su
  • Yapılışı

    1. Sütü kaynatıp ılıştırdıktan sonra şekeri ekleyip eritin.Yumurta sarılarını bir kasede çırptıktan sonra yavaş yavaş sütü ekleyip karıştırın.

      Ayrı bir kaba suyu ve şekeri koyup ateşte karıştırarak karamelize edin.Şurup koyulaşıp sarı renk almaya başlayınca 1 tatlı kaşığı miktarında alıp kaselerin diplerine koyarak donmasını bekleyin.

      Üzerlerine yumurtalı karışımdan koyun. Fırın kabına su doldurup kaseleri tepsiye dizin.

      20 dakika kadar pişmeye bırakın.Soğuduktan sonra ters çevirip servis yapın.