Püreli kebap tarifi
  • Malzemeler

    • 5-6 adet patates
    • 1 tutam rendelenmiş muskat
    • 1 çay bardağı kaşar peyniri
    • 2 adet yumurta
    • Yarım kg dana kuşbaşı et
    • 4 çorba kaşığı orkide margarini
    • 2 adet domates
    • Yarım demet maydanoz
    • 6 adet ince dilim kaşar peyniri
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Patatesleri haşlayıp püre haline getirelim. Tepsiye yaydıktan sonra suyunu çekmesi için 10 dakika kadar fırına verelim. Fırından çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Biraz soğuduktan sonra içine bir tutam rendelenmiş muskat, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, yumurta ve karabiber koyup iyice karıştıralım.

      Ayrı bir tencereye eti alıp ve içine 3 çorba kaşığı yağı koyup kendi suyu ile kavuralım. Tuz ve kara biber de ilave ettikten sonra bir kenarda bekletelim. Hazırlanan patates püresinin yarısını yağlanan tepsiye boşaltalım ve yayalım.

      Üzerine eti koyalım ve yayalım, sonra domates dilimlerini dizip, maydanozları bütün olarak bölmeden dizelim. 1 çorba kaşığı margarini eritip üzerine gezdirelim. En üste kalan patates püresini koyalım ve onu da yayalım, en son olarak onun da üstüne kaşar peyniri dilimlerini dizelim.

      Önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.