Piliç sarması tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet piliç bonfile
    • 1 adet havuç
    • 4 dilim pastırma
    • 8 adet mantar
    • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    • 1 adet soğan
    • 4 çorba kaşığı galeta unu
    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 2 çorba kaşığı un
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Piliç bonfileleri streç filme saralım. Döverek inceltelim. Soğanı ince ince kıyalım, havuçların kabuğunu soyup, rendeleyelim.

      İnce kıyılmış mantar, soğan ve 2 adet pastırmayı tereyağında soteleyelim. Dövülen piliçlerin içerisine tuz ve kara biber serpelim.

      Bütün pastırma dilimlerini koyalım. Sote edilen malzemeyi soğutalım. Havuç ve kaşar peynirini karıştıralım. Hazırladığımız bu iç malzemesini piliçlerin üzerine koyup, börek gibi saralım. Yumurtaları çırpıp, tuz ekleyelim.

      Piliçleri önce una sonra yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayarak, pane hazırlayalım.

      Sıvı yağda kızartarak, sıcak olarak servis yapalım.